Scheffer: NATO uksed jäävad avatuks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer ja Eesti peaminister Andrus Ansip.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer ja Eesti peaminister Andrus Ansip. Foto: www.valitsus.ee

NATO peasekretär kinnitas tänasel pressikonverentsil koos peaminister Andrus Ansipiga, et NATO uksed jäävad avatuks uutele liitujatele.

Kuid liitujad peavad täitma etteantud tingimused, rõhutas alliansi peasekretär.

Ta tunnustas Eestit nimetades seda julgeoleku tagajaks, samuti rääkis ta alliansi solidaarsuspõhimõttest ning lisas, et loodetavasti kuuluvad järgmise aasta lõpus NATOsse 26 liikme asemel juba 28, viidates seega Gruusia ja Ukraina liikmelisusesoovile.

Iga NATO liige on kaitstud, toonitas ta.

Vastates Associated Pressi ajakirjaniku küsimusele Vene presidendi ähvarduste kohta paigutada Kaliningradi oblastisse Iskander-tüüpi raketid, ütles Scheffer, et see avaldus on ebavajalik ning ei aita praeguses situatsioonis kellelgi edasi minna.

Ta rõhutas, et rakettide reaalne paigutamine piirkonda pole siiski veel reaalsus, vaid presidendi jutt ning ta arvas, et vahest ei saagi see teoks. Samuti keeldus ta ennustamast NATO võimalikku reaktsiooni sellisele käigule.

Paminister Andrus Ansip toonitas, et NATO kaitseb demokraatlikke väärtusi, ei lase end jõuga ähvardada ning ei lase end teiste riikide valitsuste seisukohtadest häirida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles