ERR.ee: Pärnu ei saa laste huviringide eest omavalitsustelt raha

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus .
Pärnu linnavalitsus . Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Pärnu linn on hädas sellega, et ümberkaudsete kohalike omavalitsuste lapsed käivad linna huviringides, omavalitsused aga linnale selle eest maksta ei soovi.

Pärnu linna huvikoolides käib rohkem lapsi just lähivaldadest ehk Audru, Paikuse ja Tahkuranna vallast, samuti Sindi linnast, üksikuid lapsi on ka kaugematest omavalitsustest nagu Saardest, Tõstamaalt, Häädemeestest, Vändrast ja mujalt. Nii maksab Pärnu linn ligi kolmandiku huvihariduse eelarvest selleks, et linnas saaks õppida teiste omavalitsuste lapsed, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

See summa on üheksa miljonit, kogu huviharidusele kulutab Pärnu 33 miljonit krooni aastas.

«Lõpmatuseni see kesta ei saa, sest tegelikult on see täitsa kuritegelik suhtumine Pärnu maksumaksja rahasse,» rääkis Pärnu abilinnapea Jane Mets.

Läbirääkimisi Pärnumaa Mavalistsuste Liiduga on peetud juba suvest alates, kuid eile selgus, et probleem on tõsine, sest paljudel omavalisustel pole ka kõige parema tahtmise juures raha.

Pärnumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Andres Metsoja ütles, et seaduse järgi peaks riik osalema huvihariduse rahastamisel, aga ei tee seda ning nii ei saa ka kohalik omavalitsus võtta juurde kulutusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles