Suvine kruubisalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine kruubisalat
Suvine kruubisalat Foto: Jaan Heinmaa

4–6 portsu
30 min + kruupidele 30 min

 

250 g külmas vees 30 min leotatud ja
läbi pestud kruupe
50 g kuival pannil kuldseks röstitud
seedermänniseemneid
1,5 dl kivideta (Kalamata) oliive
250 g poolitatud kirsstomateid (või
suuremaid tomateid sektoritena)
250 g õhukeselt viilutatud rediseid
100 g rukolat vm rohelist salatit
100 g tükeldatud fetajuustu
Kastmeks:
1 purustatud rammus küüslauguküüs
2 sl valgeveiniäädikat
1 sl sidrunimahla
½ –¾ dl oliiviõli
½ dl hakitud basiilikut
soovi korral 1 tl mett
pipart ja tsipake soola maitseks

Klopi kõik kastmeained kaanega suletud
purgis ühtlaseks. Nõruta kruubid. Kuumuta 1,5 l vett ning
keeda kruupe u 30 min või kuni need on parajalt pehmed. Nõruta ning loputa külma vee all (et kruubid rohkem ei pehmeneks). Sega ¾ kastmega kokku tomatipoolikud,
redised, oliivid, kruubid, seedermänniseemned ja salat. Tõsta vaagnale, aseta peale fetatükid ning nirista üle ülejäänud kastmega. Lihasõbrad lõikavad sisse paraja portsu meelepärast sinki või grillivad paariliseks
portsukese šašlõkki. Viimase puhul haki
salatisse kena punane sibulamugul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles