Tallinna vanimad puithooned said värske ilme

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadriorus asuvad Tallinna vanimad puithooned on saanud värskelt restaureeritud ja kuigi alles siseviimistluse ootel, saab Poska tänaval jalutaja neil juba silmal puhata lasta.

Pelgalt renoveerimistöö kestis aasta aega, projekt kokku maksis hoonete omanikule 2,5 miljonit krooni, kuid nüüd on kolm maja ilusti taastatud ja ühele juurdeehituski tehtud. Arendaja jaoks on muinsuskaitselised majad - tegemist on Tallinna vanimate puithoonetega - kõige keerulisem viis kinnisvaraarendusega tegeleda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

AS Eesti Krediidipank kommunikatsioonijuht Allan Soon tõi näiteks mantelkorstnaga kuulsaks saanud maja, mis oli tükk aega hooleta seisnud ja lagunes. «Kui pank selle enda kätte sai, siis projekteerimised, kooskõlastused, load, mis oli vaja hankida, võtsid ikka mitu aastat aega,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles