Kuressaare linnavõim ei näe koolijuhi tegevuses seaduserikkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare gümnaasiumi direktor Toomas Takkis.
Kuressaare gümnaasiumi direktor Toomas Takkis. Foto: Ants Liigus

Kuressaare linnavalitsus andis vastuseks volikogu Keskerakonna fraktsiooni süüdistustele teada, et ei näe Kuressaare gümnaasiumi sihtasutuse likvideerijate, sealhulgas kooli juhi Toomas Takkise tegevuses vastuolu sihtasutuste seadusega, kirjutab Saarte Hääl.

Abilinnapea Kalle Koovi sõnul ei olnud Keskerakonna fraktsiooni püstitatud küsimus Toomas Takkise tegevuse seaduspärasuse kohta isegi õiguspäraselt põhjendatud. Seaduses seisab, et likvideerimise ajal on õigus teha ainult selleks suunatud tegevusi, milleks on eelkõige võlgade sissenõudmine, vara müük, võlausaldajate nõuete rahuldamine ja nii edasi. Sõna «eelkõige» annab Koovi sõnul märku sellest, et seadusandjad on andnud võimaluse teha ka muid tegevusi.

KG sihtasutuse likvideerimise osa on ka kooli tegevuses hoidmine, huviringide toimimine, õppetöö korraldamine ja palju muud, ütles Koov, selgitades, et likvideerimisprotsess kestab kuni aasta lõpuni, seni peab sihtasutus tegelema kooli töös hoidmisega. «Meil ei ole põhjust takistada sihtasutuse tegevust, ka remonttöid, eriti kui see on vajalik koolimaja – mis on ka tulevane linnavara – korrashoiuks,» kinnitas abilinnapea Koov.

Kuressaare linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon esitas linnapea Mati Mäetalule arupärimise endise linnavolikogu esimehe, Kuressaare gümnaasiumi (KG) direktori Toomas Takkise väidetava seadusteirava tegevuse kohta, kirjutas Meie Maa reedel.

Arupärimises heidetakse Toomas Takkisele ette, et ehkki linnavolikogu lõpetas juba 28. aprillil KG Sihtasutuse tegevuse, esitas sihtasutuse likvideerija Takkis sihtasutuse nõukogu liikmetele esmaspäeval taotluse kinnitada koolihoone renoveerimistööde tegemine 60 000 euro ulatuses ja tunnistada pakkumise võitjaks ehitusfirma AS Primus. Sama firma, kes kunagi oli ka terve koolihoone uuendamise peatöövõtja.

Kuressaare linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Aivar Aru allkirja kandvas arupärimises viidatakse, et vastavalt sihtasutuste seadusele võivad sihtasutuse likvideerijad teha ainult neid tehinguid, mis on suunatud sihtasutuse likvideerimisele, nagu näiteks võlgade sissenõudmine, vara müük, võlausaldajate nõuete rahuldamine ja pärast võlausaldajate nõuete rahuldamist allesjäänud vara jaotamine selleks õigustatud isikute vahel.

«Antud juhul ei ole tegu likvideerimisele suunatud tegevusega ja tehing ei ole suunatud KG SA lõpetamisele ja nimetatud tehinguga väheneb oluliselt sihtasutuse vara. Likvideerija ülesanne on aga vara säilitamine,» seisab Keskerakonna arupärimises.

Ühtlasi viidatakse, et täiendavate kohustuste võtmisega KG SA omatulude arvelt ei vähene ka Kuressaare linna võlakoormus. Seega võib sihtasutuse likvideerimise eesmärgiga mitte kooskõlas olev tehing olla kahjulik ka Kuressaare linnale, kirjutab Meie Maa.

KG SA laenu ja kapitaliliisingu põhiosa oleks siis kokku 2 059 437 eurot ja moodustaks 18,2 linnavalitsuse ja linnast sõltuvate üksuste võlakoormusest. Sellega seoses küsitakse arupärimises Kuressaare linnapealt Mati Mäetalult, kas linnavalitsus on teadlik KG SA likvideerijate poolt sihtasutuse vara oluliselt vähendava tehingu tegemisest ja volikogu poolt sihtasutuse lõpetamise otsuse järgsest täiendava kohustuse võtmisest. Samuti soovitakse teada, kas KG SA vara vähendamisele suunatud tehing võib tuua kaasa täiendavat kulu Kuressaare linnale.

Süüdistuse alla langenud Toomas Takkis sõnas vastuseks Meie Maa küsimustele: «Puhkan. Teemat lühidalt kommenteerides: tundub, et kuumad ilmad on mõnele inimesele halvasti mõjunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles