Võru noormehed: rongkäigu viimastel on parimad kohad

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeorongkäigu ankrumehed (vasakult) Anti Haugaste, Aap Erik ja Mart Parind.
Laulupeorongkäigu ankrumehed (vasakult) Anti Haugaste, Aap Erik ja Mart Parind. Foto: Hanneli Rudi

Laulu- ja tantsupeo rongkäigu ankrumehed, Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi segakoori noormehed usuvad, et just neil on rongkäigus parimad kohad.


«Mul on hea meel, et oleme viimased, sest siis on äratus märksa hiljem,» rääkis 19-aastane Mart Parind. Ta tundis kaasa pealinlastele, kes pidid ilmselt enne seitset tõusma, et rongkäigu alguseks kohale jõuda. «Meie aga saime rahulikult üheksani magada,» lisas ta.

«Viimastel on parimad kohad, sest keskel olijaid ei panda nii palju tähele,» on veendunud 18-aastane Anti Haugas. Ka on publiku toetus noormehe arvates viimastele tulijatele märksa tugevam. Ta kaaslane, 18-aastane Aap Erik lisas, et rongkäigu lõpu poole on ka pealtvaatajaid rohkem, sest kes see ikka viitsib hommikul vara vaatama tulla.

Oma ankrumehe rollist said noormehed teada alles täna hommikul. «Tavaliselt oleme viimaste seas olnud, aga mitte kunagi päris lõpus,» nentis Anti Haugas. Ta lisas, et kui rongkäigus osaleda, siis tasubki olla kas esimene või viimane.

Seda, et rongkäigu viimastena peavad nad lõpus jooksma, et õigeks ajaks lavale jõuda noormehed ei usu.

Noormeestele meeldib tänavuse noorte peokava, eriti rokilikud isamaalised lood «Liivimaa pastoraal» ja «Ilus oled, isamaa». «Tänavu on väga hea kava, kinnitas juba kuuendat korda laulupeol osalev Mart Parind.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles