Ajaleht: Vene kodakondsuse populaarsus Narvas kasvab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa pass.
Venemaa pass. Foto: AFP / Scanpix

Narva Vene Kodanike Liidu esimehe kohusetäitja Sergei Kalinkini sõnul on viimastel kuudel Narvas märgatavalt kasvanud Vene kodakondsust soovivate inimeste hulk.

Tema sõnul on näiteks viimase kümne päeva jooksul 15 inimest pöördunud nende poole abipalvega Vene kodakondsuse saamiseks ning keegi pole selle perioodi jooksul soovinud Vene Föderatsiooni kodakondsusest loobuda, vahendas ajalehes Molodjož Estonii kirjutatut venekeelne Postimees.ee.

Narva Vene Kodanike Liidu andmeil on linna 70 tuhandest inimesest 23 tuhandel Vene kodakondsus.

Kuigi märkimisväärne osa Narva elanikest, eriti koolinoored, soovivad saada Eesti ja koos sellega euroliidu kodakondsust, näitab tendents siiski, et arvestatav osa Kirde-Eesti elanikest on viimasel ajal taotlenud just Vene passe, hoolimata valitsuse püüetest ärgitada inimesi just Eesti kodakondsust võtma.

Kalinkini arvates on Vene kodakondsuse taotlejate arvu suurendanud eelkõige eelmise aasta aprillis Tallinnas pronkssõduri teisaldamisega seotud sündmused.

Kalinkini sõnul loodavad vanemad oma lastele Vene kodakondsust küsides neile tulevikus paremat haridust ja hakkamasaamist vene kultuuriruumis, eakad soovivad aga, et neil oleks lihtsam külastada piiri taga elavaid sugulasi.

Samuti võib märgata, et kui varem olid põliste narvakate puhkuseplaanid seotud peamiselt lääneriikidega, siis üha enam tuntakse nüüd huvi just idapiiri taga asuvate vaatamisväärsuste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles