Katse raha eest tehnoülevaatust teha viis kaks meest kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto tehnoülevaatus. Illustratiivne foto.
Auto tehnoülevaatus. Illustratiivne foto. Foto: Liis Treimann

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla kaks meest, kes süüdistuse järgi olid seotud katsega teha raha eest tehnoülevaatus tegelikult kehvas korras sõidukile.

Eeluurimisel kogutud andmetel võttis Pavel mullu septembri alguses oma tuttavalt 1000 krooni ja sõiduki tehnilise passi, lubades viia need tehnoülevaatuspunktis töötava Teedu kätte. Viimane pidi altkäemaksu eest tegema Paveli tuttava sõidukile tehnoülevaatuse auto tehnilist seisukorda tegelikult kontrollimata.

Teet nõustus altkäemaksu eest ülevaatust teostama ehk väljastama sõiduautole valede andmetega kontrollkaardi ning kandma ülevaatuse läbimise märke sõiduki registreerimistunnistusele, kinnitades andmeid oma allkirja ja pitseriga.

Meeste ebaseaduslik tegevus jõudis siiski politseini ja nende suhtes käivitati kriminaaluurimine. Kohtueelse uurimisee lõppedes sai Pavel süüdistuse altkäemaksu vahendamises, Teet aga altkäemaksu võtmises.

Lõppeval nädalal Viru maakohtus toimunud eelistungil leppisid menetluspooled kokku, et kohus hakkab Paveli ja Teedu süüasja arutama järgmise aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles