Päästjad kutsusid agressiivsele lõkketegijale politsei

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto sündmuskohalt.
Foto sündmuskohalt. Foto: Põhja-Eesti päästekeskus

Keila komando päästjad kustutasid Harjumaal Saue vallas Vatsla külas suure lõkke, mis ohustas ümbritsevat keskkonda. Kuna tuletegija muutus agressiivseks, kutsusid päästjad sündmuskohale politsei.

Eile kell 23.20 teatati häirekeskusele tulekahjust Vatsla külas, märkis Põhja-Eesti päästekeskus.

Keset heinamaad põles vähemalt seitsmemeetrise diameetriga lõke, milles taluperemees ehitusjäätmeid, vanu lakitud-värvitud aknaid ja uksi põletas. «Tuletegijal ei olnud lõkke juures ühtegi tulekustutusvahendit, rääkimata sellest, et tuleohutuse seadus kohustab iga üle 3-meetrise läbimõõduga lõkke asukoha ja tuleohutusmeetmed kooskõlastama kohaliku päästekeskusega,» lisas päästekeskus.

Ka lõkkeplatsi ümbrus ei olnud süttivast materjalist puhastatud ja tuli levis juba mööda maapinda edasi, seades ohtu ümbritseva keskkonna. Päästjad kustutasid lõkke kolme tonni veega kella 00.14ks. Kuna lõkketegija muutus agressiivseks, ähvardades ja solvates ebatsensuursete väljenditega päästjaid, kutsus Keila komando sündmuskohale politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles