Laevafirma lubab põduratele praamireisijatele autoga vastu minna

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine Heltermaa sadam.
Suvine Heltermaa sadam. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval peetud arutelul leppis OÜ Väinamere Liinid juhataja Urmas Treiel hiidlaste sooviga viia ka edaspidi Heltermaa sadamas reisija autoga laeva juurde või tulla talle sinna vastu.

Heltermaa sadama rekonstrueerimise käigus oleks keelatud igasugune laevale mitte minevate autode pääs kai juurde, kuid hiidlased on seni harjunud, et saavad oma eakad, väikelaste, raske pagasi või tervisehäirega reisijad vajadusel viia autoga laeva aparelli juurde või neile sinna vastu sõita, kirjutab Hiiu Leht.

Pärast põhjalikku arutelu nõustus laevafirma, et ka pärast ümberkorraldusi tohib autoga kaile laeva juurde sõita, et reisijail ei tuleks liiga pikka maad jalgsi käia. Keelatud on kailesõit ajal, kui käib maha- või pealelaadimine.

Laevafirma juhi Treieli sõnul on peaeesmärgiks, et uus laev jõuaks edasi-tagasi reisi kahe sadama, Heltermaa ja Rohuküla vahel ära teha kolme tunniga. Tema sõnul on tavaliselt kõikides suurema liiklusintensiivsusega sadamates tõkestatud sõidukite juurdepääs sadamaalale ja konkreetselt kai territooriumile.

Ta tõi näiteid Kuivastu sadamast, kus sanatooriumid toovad praegu laeva juurde bussitäite kaupa oma kliente ja käivad neil ka vastas, takistades nii laeva sujuvat laadimist.

Treier jättis endale ka taganemistee öeldes, et juhul, kui tuleb ette tõrkeid, ei välista ta, et laeva juurde sõitmist piiratakse edaspidi ja kaile pääsevad ainult vähesed erandid, nagu näiteks operatiivsõidukid.

Kokkulepe sündis tänu hiidlastepoolsele surveavaldusele - maavalitsus kutsus Heltermaa sadamasse kokku nõupidamise, kus olid kohal kõik osapooled: maavalitsuse, saare omavalitsuste, Hiiumaa puuetega inimeste koja, ettevõtjate liidu, riikliku sadamafirma AS Saarte Liinid, laevafirma OÜ Väinamere Liinid, sadamaid projekteeriva ASi K-Projekt esindajad jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles