Keskerakondlasega tülli läinud sotsiaalkeskuse juht peab lahkuma

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna vanema asetäitja Reena Tolmik.
Kesklinna vanema asetäitja Reena Tolmik. Foto: Tallinna linnavalitsus

Hoolimata 25 sotsiaaltöötaja palvekirjast tuleb kesklinna sotsiaalkeskuse juhil Jaanika Luusil oma amet maha panna, sest kesklinna asevanema Reena Tolmikuga tülitsenud naisel on linnajuhtide hinnangul puudulik suhtlemisoskus.

Tallinna kesklinna sotsiaalkeskuse 25 töötajat saatsid oktoobri lõpul Tallinna abilinnapeale Merike Martinsonile kirja, milles kurtsid muret surve avaldamise pärast nende juhatajale Jaanika Luusile ning olid solvunud Keskerakonda kuuluva Kesklinna vanema asetäitja Reena Tolmiku üleoleva käitumise pärast.

Juhtumi kohta aru pärinud linnavolinik Nikolai Stelmachile saadetud vastuses tõdes linnapea Edgar Savisaar, et Luus ja Tolmik leppisid Luusi lahkumises kokku juba enne allkirjade kogumist.

«Lepiti kokku Jaanika Luusi ametikohalt lahkumises usalduse kaotuse tõttu tema ebakompetentse käitumise pärast ametikohal,» teatas Savisaar. «Jaanika Luusile heideti ette, et ta ei soovi ega oska suhelda sotsiaalkeskuse klientidega ning tekitab tulenevalt puudulikust suhtlemisoskusest pingeid kollektiivis.»

Linnapea sõnul on naisele tehtud pidevaid märkusi ka tööajast kinnipidamises. Ta lisas, et Luusile ei ole tehtud ettepanekut astuda Keskerakonda.

Tallinna Kesklinna vanem Marek Jürgenson ütles Postimees.ee`le, et Luusi ja Kesklinna valitsuse juhtkonna vahel lepiti juba paar kuud tagasi kokku, et edasine koostöö oleks mõistlik lõpetada. Liialt erinevad olid poolte arusaamad sotsiaalkeskuse juhi töökohustustest, lisas ta.

Jürgenson märkis, et pöördumisele alla kirjutanud sotsiaaltöötajad jätkavad keskuses oma tööd ning neid ei hakata vallandama.

Töötajad kirjutasid oktoobri lõpus, et Luus on oma töös äärmiselt kompetentne ja abivalmis ning kirjeldasid ka oma kohtumist Tolmikuga.

«Reena Tolmik käitus meie suhtes väga alandavalt, ründavalt ja üleolevalt. Me ei saanud argumenteeritud vastuseid. Vastupidi, meil soovitati kõigil töölt lahkuda,» märkisid töötajad oma pöördumises.

«Meil on raske jätkata koostööd Reena Tolmikuga, ilma et ta meie ees vabandaks ja muudaks suhtumist töötajatesse,» lõpetasid nad oma kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles