Kuidas turistid liitreaalsusse meelitatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid liitreaalsusse
Turistid liitreaalsusse Foto: Pixabay

Uus turismitrend on vaatamisväärsuste jahtimine „Pokemoni“ stiilis.

Halvim variant turismi virtualiseerimisest on see, kui hakkad maailma vaatamisväärsusi kodust virtuaalreaalsuse prillidega külastama. On küll hea eelmäng, kuid päris reisielamustega pole sel midagi pistmist. Hoopis parem lahendus on aga liitreaalsus ja „Pokemoni“ stiilis mängud, mis juhatavad sind põnevalt sinna, kus peaksid kohalikku õhustikku kõige paremini tunnetama.

Tegemist on uut tüüpi turismirakendustega, mille eesmärk on muuta vaatamisväärsuste juurde jõudmine mõnusaks mänguks. Oma osa on siin muidugi ka kohalikel turismiametnikel, kes tahavad niimoodi hajutada turistide koormust tüüpilistes turistilõksudes, kus ehk ei saagi seda päris kohalikku kogemust, ning juhatada inimesed sinna, mis on ehe ja kuhu muidu niipalju ei satugi.

Pokemonijahil Big Benist mööda

Kui lähed Londonisse, siis mõtled loomulikult ära käia kuningalossi juures, Big Benis, sõita London Eye’ga ja hängida Picadilly väljakul. Laevasõit Thamesil kuulub ka kohustuslikku turismiprogrammi. Kuid Londoni turismiamet selle üle paraku väga ei rõõmusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles