Varjupaigaotsijad virelevad Eestis 1000-kroonise elatisega

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illuka varjupaigataotlejate vastuvõtukeskuse kodulehekülg.
Illuka varjupaigataotlejate vastuvõtukeskuse kodulehekülg. Foto: http://www.ivv.ee/

Eestis varjupaika taotlevad välismaalased peavad läbi ajama 1000-kroonise elatisrahaga kuus, mille eest tuleb neil Ida-Virumaa metsade vahel asuvas keskuses hankida süüa ja muud eluks vajalikku.

«Summa ei ole tõepoolest suur, kuid meie enda riigi elanike toimetulekupiir on täpselt samas suuruses – niisiis ei oleks selle summa tõstmine aus meie enda riigi elanike suhtes,» kommenteeris summat portaalile ERR Uudised sotsiaalministeeriumi hoolekandeosakonna peaspetsialist Anu Rannaveski.

Rannaveski märkis, et lisaks saavad Illuka vastuvõtukeskuses elavad varjupaigataotlejad keskuselt 100 krooni kuus pisikulutusteks.

Toimetulekupiiriks loetakse Eesti seaduste kohaselt summat, mis on vajalik minimaalseks igapäevaseks äraelamiseks ühe kuu jooksul.

Keskuses on olemas siiski riideladu, kust taotlejad saavad vajalikke riideid ja jalanõusid.

Tänase päeva seisuga on keskuses neli varjupaigataotlejat, kes on kõik pärit Valgevenest. Lisaks on hetkel Tallinnas oma menetlustoimingutel veel üks Valgevenest pärit taotleja, kes peaks Illuka keskusesse jõudma esmapäeva õhtuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles