Mupo ei hakka joonlauaga rohuliblesid mõõtma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pügamata «muru» Toom-Kuninga tänava ääres.
Pügamata «muru» Toom-Kuninga tänava ääres. Foto: Uwe Gnadenteich

1. juulil jõustusid Tallinna heakorra eeskirja muudatused, mis kinnistuomanike jaoks siiski mingeid drastilisi muudatusi kaasa ei too.


Heakorra eeskirja täitmist jälgiva munitsipaalpolitsei pressiesindaja Monika Lestbergi sõnul oli näiteks muru niitmise ja umbrohutõrje nõue eeskirjas ka varem olemas. Nüüd vaid täpsustati seda, et muru ei tohi olla kõrgem kui 15 cm.

Lestbergi sõnul ei hakka munitsipaalpolitseinikud nüüd joonlaudadega koduaedades rohukõrsi mõõtmas käima. «Ülepea umbrohtu täis kasvanud kinnistutega tegelesime varem ja nendega tegeleme ka edasi,» ütles Lestberg ning lisas, et kuni 15 cm kõrguse muru nõue on eeskirja lisatud mitte inimeste kiusamiseks, vaid võimalike vaidluste ärahoidmiseks.

Heakorra eeskirja muruniitmist ja põõsa- ning puuokste kärpimist käsitleva sätte alusel alustati möödunud aastal 141 menetlust. Sel aastal on algatatud 39 menetlust.

Uuendatud heakorra eeskirjaga on võimalik tutvuda siin.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles