Ämari lennuväli sobib suuremateks NATO operatsioonideks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennubaas.
Ämari lennubaas. Foto: Toomas Huik

Eestit külastanud NATO ühiste õhujõudude komandöri sõnul annab Ämari lennuvälja rekonstrueerimine alliansile kõik võimalused lennuväe operatsioonide läbiviimiseks.

Vana Nõukogude armee lennuvälja kaasajastamine on mõeldud õhuturbe tagamiseks, kuid vajadusel ka liitlasvägede kiireks vastuvõtmiseks ja suuremateks NATO operatsioonideks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kõik lennuväljad Eestis või mõnes teises NATO riigis on definitsiooni järgi NATO lennuväljad. Nii et muidugi saab neid kasutada,» ütles NATO liitlasjõudude õhuväekomponendi ülem kindral Roger A. Brady.

«Kui teil on selline lennuväli, siis on teil võimalus varustust juurde tuua, võimalus lennata siit õhuturbemissioonidele. See annab teile kogu võimaluste skaala, mida võib sõjalisteks operatsioonideks vaja minna,» sõnas Brady.

Ämari lennuvälja rekonstrueerimise umbes pooleteise miljardi kroonini ulatuv eelarve kaetakse osaliselt Eesti riigi, osaliselt NATO julgeolekuinvesteeringute programmi  vahenditest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles