Nool kritiseeris olümpiakomitee valimissüsteemi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeesti Olümpiakomitee president Mart Siimann ja täitevkomitee liige Erki Nool.
Eeesti Olümpiakomitee president Mart Siimann ja täitevkomitee liige Erki Nool. Foto: Mihkel Maripuu

Olümpiavõitja ja Eesti Olümpiakomitee (EOK) täitevkomitee liige Erki Nool kritiseeris EOKi juhtkonna valimise süsteemi, mis olevat korraldatud nii, et alternatiivkandidaatidel sisulist mõtet kandideerida polegi.

Nool ütles Aarne Rannamäe vestlussaates «Vabariigi kodanikud», et olümpiakomitees osalevad valiku tegemisel igasugused «ime-alaliidud», mis ei tegele reaalselt Eesti spordi arendamisega ning millele Eesti spordi tulevik eriti korda ei lähegi.

Talle vaidles vastu EOKi peasekretäri ametisse tagasi valitud Toomas Tõnise, kelle arvates hindavad spordijuhid eelkõige stabiilsust.

Ka Rein Kilk leidis, et EOKi presidendiks tagasi valitud Mart Siimannil kinnituseks hästi peetud ametist ette näidata piisavalt tiitlivõistlustelt Eestisse tulnud medaleid.

Jüri Tamm avaldas siiski arvamust et näiteks mittetulundusühingute seadust EOK korrektselt ei järgi, kuna näiteks asepresidente ei valita, vaid need saab sisuliselt määrata valitud president.

Saates arutleti seeüle, kas olukord on demokraatlikule ühiskonnale normaalne, kui valimistel ei leidu ühtki vastaskandidaati. Veel räägiti Eesti spordi arengust ja rahastamisest viimase kahe kümnendi jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles