Pärnu volikogu esimees on Viisitamme kokkuleppe vastu

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo ja linnapea Mart Viisitamm.
Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo ja linnapea Mart Viisitamm. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo nimetas ebaeetiliseks linnapea Mart Viisitamme ja spordiseltsi Põhjakotkas juhatuse esimehe Ivar Hallopi sõlmitud ühiste kavatsuste protokolli, millega linn tahab volikogu kaudu seadustada spordiseltsi sildi all tegutsevatele kinnisvaraärimeestele Tammiste vibustaadioni 3,3 hektari suuruse maatüki erastamise ja sellele elamute ehitamise.

«Pärnu linnal on ebaeetiline anda Põhjakotkale Tammiste vibustaadionile 3,3 hektarit teenindusmaad, soodustades seal majade ehitamist,» ütles linnavolikogu esimees, kelle arvates peaks linnavalitsus pooltoore eelnõu tagasi võtma, kirjutab Pärnu Postimees. «Mina ei saa sellise asja poolt mitte kuidagi hääletada.»

Eelnõu vastu Kõo enda sõnutsi hääletada ei saa, sest nii rikuks ta võimuliidu üldisi põhimõtteid. «Sisuliselt olen selle vastu,» märkis Kõo.

Järgmisel nädalal on Pärnu linnavolikogu istungi päevakorras ühe teemana Rääma tänaval asuva sõudeklubi Pärnu kinnistu omandamine spordiseltsilt Põhjakotkas.

Linna ja Põhjakotka tehingu aluseks on Viisitamme ja Hallopi vahel sõlmitud ühiste kavatsuste protokoll, mille järgi linn ostab sõudebaasi kinnistu, erastades Põhjakotkale vastutasuks Tammiste vibustaadionil riigile kuuluva teenindusmaa, ja algatab planeeringu, millega selle sihtotstarve korruselamumaaks muudetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles