Üleskutse andis «hispaanlanna» osas suure vastukaja

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahistajad varitsevad netis noori
Ahistajad varitsevad netis noori Foto: Caro / Scanpix

Perekond Kalma nädala keskel esitatud palve aidata tabada internetis

hispaanlannana esinevat pedofiili on toonud ootamatult palju infot ja rahalist toetust.


Kampaania algatanud Sirle Kalma sõnul oli reede hommikuks tema postkasti jõudnud 65 meili, milles inimesed hispaanlanna Elisha kohta teavet jagasid, kirjutab Sakala. Muu hulgas oli saadetud internetivestlusi, videolinke ja pilte.

«Meiega võtsid ühendust poisid, kes olid alles hiljuti hispaanlannaga internetis suhelnud,» rääkis Sirle Kalma. «Saadame kogunenud info õigusabibüroo kaudu politseile edasi.»

Perekond on asunud korjama ka preemiaraha, mis läheb isikule, kellelt tuleb pedofiili tabamiseni viiv vihje. Neljapäeva õhtupoolikuks oli Kalmade endi välja pandud 5000 kroonile lisandunud 3250 krooni ning eile jõudis summa juba 17 000 krooni piirimaile.

Kui aasta jooksul ei ole niinimetatud hispaanlannat tuvastatud ning preemiat välja makstud, kantakse kõik toetused 2009. aasta 1. detsembriks abistajatele tagasi.

«Nii annetatud rahasummad kui laekunud info hulk ületavad meie ootusi, viimati mainitu isegi kahekordselt,» lausus Sirle Kalma. «On üllatav, kui paljude poiste elu see pedofiil ära on rikkunud.»

Perverdi ohvrite hulgas oli Sirle Kal­ma 14-aastane õepoeg Sten, kes kevadel endalt elu võttis. Perekond kahtlustab, et Viljandi poisi enesetapu põhjuseks võis olla internetipedofiili ahistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles