Karusnahaärid sulgesid meeleavalduse hirmus uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumise «Loomade nimel» karusnahavastane meeleavaldus Tallinna vanalinnas möödunud aasta novembris.
Liikumise «Loomade nimel» karusnahavastane meeleavaldus Tallinna vanalinnas möödunud aasta novembris. Foto: Liis Treimann

Täna pärastlõunal toimunud karusnahavastasel rongkäigul Tallinna vanalinnas osales ligi poolsada aktivisti, mitmed karusnahakauplused olid meeleavalduse hirmus suletud.

«Meie rongkäik läks hästi, sest mitmed poed olid selle tõttu tänaseks uksed kinni pannud, seega jäi vähemalt nende tänane tulu karusnaha müügist saamata,» leidis loomaõiguslane Kristina Mering.

Tema sõnul osales meeleavaldusel umbes 40 inimest, üritus toimus rahumeelselt ja mingeid vahejuhtumeid ei olnud. «Politsei jälgis üritust, kuid ei blokeerinud kauplusi, nagu varem, nii et me saime nende ees öelda oma hüüdlauseid, mida soovisime,» rääkis Mering.

«Surnud loom ei kaunista!», «Karusnahk on looma mõrv!» ja «Ära hooli ainult rahast, loobu karusnahast!» on vaid mõned näited hüüetest, mis täna pärastlõunal vanalinnas kõlasid.

Kokku tehti ligi poolteist tundi kestnud rongkäigu ajal kuus peatust karusnahakaupluste ees.

«Ühe peatuse tegime ka Bastioni ees, sest meil on plaanis alustada selle kaupluse vastu kampaaniat,» lisas Mering. «Neil tuleb uues kollektsioonis müügile täiesti haiglaseid karusnahast valmistatud tooteid, näiteks naaritsast prosse, mis kinnitatakse rinda, samuti salle,» oli loomaõiguslane pahane.

Eesti loomaõiguslaste liikumine Loomade Nimel korraldab karusnahavastast rongkäiku igal sügisel novembris, sest just siis alustab enamik karusnahafarme loomade tapmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles