ERR.ee: saarlased pole rahul uue lennugraafikuga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik

Saarlased pole rahul oktoobri algul Kuressaare - Tallinna liinil lendama hakanud Estonian Airi lennugraafikuga.


Saare maavalitsusele kirja saatnud 45 saarlase seast nii mõnigi on ebasobivate lennuaegade pärast pidanud lendamisest loobuma, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Ühtki nurinat pole seni kuulda olnud suurema ja mugavama lennuki ja teeninduse suhtes, aga peamine mure, mis neid 45 inimest ajendas oma pöördumist tegema oli see, et praegu kehtivas lennugraafikus puudub stabiilsus ja et lennuajad on saarlaste jaoks muudetud ebasobivateks.

Maavalitsusele saadetud kirja autorid peavad riigi poolt doteeritava lennuliini sihtgrupiks turiste, mitte saarlasi. Nii näiteks pääseb praegu tööasju ajav saarlane ainult teisipäeva ja neljapäeva hommikul Tallinnasse ja õhtul Kuressaarde tagasi.

Veel septembris kinnitas Estonian Air, et esialgse lennugraafiku väljatöötamisel arvestati erinevate sihtgruppidega, Kuressaare lennujaama lahtiolekuaegadega ja osaliselt ka lennufirma vabade lennukite olemasoluga ning et lennufirmale on oluline siiski lennuki maksimaalne täituvus.

Aga nüüd ütles Saare maavanem, et kõik osapooled, ehk Estonian Air, Tallinna Lennujaam ja Saare maavalitsus on siiski valmis vajadusel graafikut muutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles