Jüri Ratas kandideerib Keskerakonna esimehe kohale

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna juhatuse liige ja riigikogu aseesimees Jüri Ratas otsustas kandideerida augustis toimuval Keskerakonna kongressil partei esimeheks.

«Jah, see vastab tõele,» kinnitas Ratas Postimees.ee´le. Tema sõnul sündis see otsus tõsise kaalumise tulemusena pärast seda, kui ta oli konsulteerinud erakonna paljude liikmetega erinevatest piirkondadest. «Inimesed toetasid mind ja mu nägemust erakonna edasisest käekäigust,» märkis Ratas.

«Olen veendunud, et Keskerakonnale on nii sisemiselt kui ka välimiselt kasulik, kui esimehe kohale on vähemalt kaks kandidaati. See annab alternatiivse võimaluse ja näitab erakonna tugevust,» märkis ta.

Ratase sõnul on temal ja teisel kandidaadil, kelleks on Keskerakonna pikaaegne juht Edgar Savisaar, erakonna edasise käekäigu suhtes kindlasti nii sarnaseid kui ka erinevaid nägemusi. Ratas lubas enda platvormi avalikuks teha lähiajal.

Ka Keskerakonna Pärnu piirkonna kesklinna osakonna juhatus esitas oma tänasel koosolekul erakonna esimehe kandidaadiks Jüri Ratase. Tegemist on erakonna esimese üksusega, kes sellise valiku tegi - seni on piirkonnaorganisatsioonide juhatused esitanud kongressile erakonna esimehe kohale Edgar Savisaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles