Politsei tabas Õllesummeril 117 õigusrikkujat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllesummeri kolmas päev
Õllesummeri kolmas päev Foto: Tõnu Kruusimäe

Politsei tuvastas Õllesummeri festivalialal ja selle vahetus ümbruses nelja päeva jooksul kokku 117 õigusrikkumist, millest 44 panid toime alaealised.

Neist 37 juhul olid alaealised tarvitanud alkoholi ning 7 juhul tubakatooteid, teatas politsei pressiesindaja. 9 väärteomaterjali koostati täisealistele narkootikumide, täpsemalt kanepi tarvitamise eest. Joobes olekus sõidukijuhte peeti kinni kolm, samuti vormistati väärteoprotokoll ühele purjus jalgratturile.

Õllesummeri neljandal, viimasel päeval tuvastati ürituse territooriumil ja selle vahetus ümbruses kokku 53 õigusrikkumist, nendest 19 panid toime alaealised.

Nädalavahetusel Politsei -ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri operatiivjuhi ülesandeid täitnud politseimajor Priit Pärkna sõnul tähendas Õllesummer kui mitmepäevane suurüritus tavapäraselt parasjagu tööd.

«Eks täpsemad arutelud korraldaja ja tema turvateenistusega seisavad veel ees, kuidas koostööd veelgi enam parandades raskendada alaealistele just alkoholi kättesaadavust,» sõnas operatiivjuht Pärkna.

«Siin on võtmeroll just kauplejatel, kes vaatamata kiirele teenindusele peavad ikka kontrolliga kõrvaldama kahtluse, kas õlut ostma tulnu on juba täisikka jõudnud või mitte.»

Positiivsena tõi Pärkna välja, et teadaolevalt möödus Õllesummer raskemate vahejuhtumiteta ja vägivaldsete tülideta, mis suure hulga alkoholi tarvitavate inimeste puhul ei olegi nii tavaline. «Tundub, et hiljuti kogetud ülevad emotsioonid noorte laulu- ja tantsupeolt mõjusid ka Õllesummeri külastajatele igati meelirahustavalt,» arvas politseimajor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles