/nginx/o/2011/07/11/666446t1hcd01.jpg)
1 pakk ehk u 300 g muretainast
400–500 g kooritud ja tükeldatud maguskartulit ehk bataati või kõrvitsat
6 sl suhkrut
200 g toorjuustu
300–400 g maitsestamata kohupiima või ricottat
2 sl maisitärklist
2 sl vanillsuhkrut või 1 tl kaneeli ja terake riivitud muskaatpähklit
5 muna
Vooderda kuni 26 cm läbimõõduga koogivorm muretainaga, lõika serv siledaks ning aseta külmikusse.
Kuumuta ahi 190–200 kraadini. Küpseta bataati või kõrvitsaid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil u 20 minutit. Kui vili pehme, püreesta see kausis saumikseriga. Jahuta mass toatemperatuurini.
Kata fooliumist tõmmatud ribadega vormi tainaga vooderdatud servad, tainast kergelt surudes. Küpseta koogipõhja u 15 minutit, kuni põhi hakkab võtma kuldset tooni. Eemalda foolium ning küpseta veel 5 minutit.
Klopi toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga (või muude maitseainetega) ühtlaseks. Sega juurde kohupiim. Seejärel klopi massi sisse ükshaaval munad. Vala juurde ka bataadi- või kõrvitsapüree. Kalla tainapõhjale ning küpseta 180kraadises ahjus 45–50 minutit.