Neeme Rand sai kolme vilsandlase häälega saarevanemaks

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilsandi majakas ja selle ümbrus
Vilsandi majakas ja selle ümbrus Foto: Raigo Pajula

Ainsa kandidaadina Vilsandi saarevanema kohale kandideerinud Kuressaare Ametikooli direktor Neeme Rand sai kõigilt kolmelt saare püsielanikult ehk saare üldkogult toetuse.

Seadus ei nõua, et saarevanem alaliselt saarel elaks, küll aga võib üldkogu koosoleku kokku kutsuda ka vähemalt 1/3 saare püsielanikest ehk siis Vilsandi puhul piisab ühe elaniku soovist, kirjutab Meie Maa.

«Saarevanem sai kõiki protseduurireegleid arvestades valitud salajasel hääletusel ja kõik kolm meest olid Ranna poolt,» ütles Meie Maale Kihelkonna vallavanem Jüri Saar.

Need kolm Vilsandi püsielanikku on saarevaht Jaan Tätte ning ilmajaama töötajad Avo Piisk ja Karl Teär.

Neist saarevanema valimise koosolekut juhtis Tätte ja protokollis Teär. Avo Piisk, kes aastaid tagasi oli majakavahina ainuke Vilsandi püsielanik, osales tagasihoidliku mehena vaid valijana.

«Neeme Ranna puhul on tegemist hea variandiga, mehel on tõsine huvi saare arengus aktiivselt kaasa lüüa,» on vallavanem veendunud.

Saar lisas, et saarevanem on täpselt sama, mis mujal külavanem. «Ta peab elanikke esindama, tal on õigus teha saare nimel ettepanekuid, võib projekte kirjutada ja edendada saare elu. Vilsandi puhul on omapärane see, et seal on ka riiklik saarevaht, see natuke segab vett,» arvas Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles