Neli meest üritasid Pärnu arestimajast põgeneda

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestikamber
Arestikamber Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eelmise nädala laupäeval üritasid neli meest põgeneda Pärnu politsei arestimajast, kuid nad saadi kätte ja intsidendis sai kergelt vigastada arestimaja töötaja.

Lääne politseiprefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles Postimees.ee’le, et juhtunu asjaolusid täpsemalt kommenteerida ei saa, sest algatatud on nii sisejuurdlus kui ka kriminaalmenetlus.

Tammeleht nentis vaid, et viga saanud ametniku vigastused pole tõsised.

Lääne ringkonnaprokuratuurist öeldi Postimees.ee’le, et alustatud on kriminaalmenetlust ja põgeneda üritanud olid kõik mehed.

«Selline intsident toimus ja meie saame praegu öelda, et alustatud on kriminaalmenetlust ja põgenema keegi ei pääsenud – sündmusele reageeriti kiiresti ja arestimaja töötaja tõsiselt viga ei saanud,» sõnas pressinõunik Annely Erm.

Selle kohta, kas põgeneda üritanud mehed viga said, polnud prokuratuuril infot.

Kriminaalmenetlust alustati paragrahvi 328 (kinnipeetava, arestialuse ja vahistatu põgenemine) järgi, mille kohaselt on maksimaalseks karistuseks viieaastane vangistus, sest põgenemine pandi toime grupi poolt ja vägivallaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles