Jõhvi koolijuht kasutab vanglaõpetajate autot enda tarbeks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Vangla üks klassidest.
Viru Vangla üks klassidest. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Jõhvi gümnaasiumi direktor sõidab õpetajate Viru vanglasse tööle viimiseks ostetud seitsmekohalise autoga ühest linnast teise tööle, pedagoogid aga käivad vange õpetamas liinibussi või isikliku autoga.

Jõhvi vallavalitsus soetas tänavu volikogu nõusolekul Jõhvi gümnaasiumile seitsmekohalise sõiduauto Volkswagen Touran, et kool saaks korraldada noorte kinnipeetavate õppetööd Viru vanglas, kirjutas Põhjarannik.

Sel eesmärgil toetas tehingut ka haridus- ja teadusministeerium, eraldades auto kasutusrendi tasumiseks 35 800 krooni ning 19 200 krooni kütuse ostmiseks.

Väljaande andmetel kasutab Rakveres elav Jõhvi gümnaasiumi direktor Ivo Tupits kooli autot igapäevaselt tööle sõitmiseks, Jõhvi valla raamatupidamises selle autoga tehtud sõitude eesmärgid ei kajastu ning erisoodustusmaksu ei maksta.

Jõhvi vallavanema Tauno Võhmari sõnul on koolijuhi käsutuses 4000-kroonise limiidiga kütusekaart, milleks kütust kulutatakse vallavanem ei tea.

Väljaandele antud usutluses koolijuht ei eitanud, et tunde andvad õpetajad sõidavad vangla vahet liinibussiga või kasutavad oma isiklikku sõiduautot, kuid kinnitas, et tema käsutuses olnud autoga on sinna viidud kõik vajalikud asjad, aga ka inimesed, keda on olnud vaja sinna viia.

Küsimusele, kes need inimesed on, vastas Tupits, et käib kaks korda nädalas vanglas operatiivnõupidamistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles