Esimesed viisavabalt USAsse reisivad eestlased läksid teele

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam
Tallinna lennujaam Foto: Mariann Joonas

Tänasest viisavabalt USAsse pääsevaid eestlasi käis hommikul Tallinna lennujaamas teele saatmas USA saatkonna konsul Patrick McNeil.

USAsse reisijate küsimustele vastanud McNeil usub, et esimesed viisata eestlased pääsevad juba lähitundidel üle tema kodumaa piiri.



McNeili sõnul pole neil täpseid andmeid, kui palju eestlasi on juba endale USA reisiluba taotlenud, ta arvas, et see arv jääb paarisaja kanti.

«Me usume, et eestlased täidavad USA immigratiooniseadusi korralikult,» ütles McNeil Postimees.ee'le.

McNeili sõnul küsivad inimesed tema käest peamiselt uue reisikorra tingimuste kohta. «Viisavabalt saavad reisida ainult Eesti kodanikud. Selleks tuleb endale teha biomeetriliste andmetega pass ja taotleda andmesüsteemis ESTA reisiluba,» selgitas McNeil.

McNeili sõnul tunnevad inimesed huvi ka selle vastu, kas need, kellel on juba kehtiv USA viisa, peavad ka reisiluba taotlema. «Kehtiva USA viisaga inimesed ei pea täiendavalt midagi tegema,» kinnitas konsul.

Viisavaba režiim kehtib turistidele ning lühiajalisteks ärivisiitideks.

Ühendriikidesse reisijatel tuleb täita vähemalt kaks ööpäeva varem elektrooniline taotlus, kust selgub paari minutiga, kas inimene on USAs ebasoovitavate isikute nimekirjas.

/* */
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles