Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2011/07/12/667432t1h4caf.jpg)
6 sööjat
40 minutit
2,5 dl rohelisi või pruune läätsi (loputa külma veega ja nõruta)
2 hakitud rammusat küüslauguküünt
1 tl soola
3–4 hakitud suuremat tomatit
5 varretäit hakitud rohelist sibulat
¾ dl hakitud värsket tilli
¾ dl hakitud värsket basiilikut
3 sl punaveiniäädikat
¾ dl oliiviõli
musta jahvatatud pipart ja soovi korral pisut sidrunimahla
Kuumuta liiter vett keema ning lisa pool soolakogusest, läätsed ja küüslauk. Vähenda kuumust ja hauta (ilma kaaneta!) u 25 minutit või kuni läätsed on parajalt pehmed. Nõruta sõelal ja kalla kaussi. Lisa kohe kõik ülejäänud ained. Serveerida võid nii soojalt kui ka jahtunult.