Kõrge politseiametnik tabati autoroolist jääknähtudega

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Laupäeval Tallinnas kaubanduskeskuse parklas kerge avarii põhjustanud Põhja prefektuuri Kesklinna politseiosakonna juhil Andres Trussil tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused.

Põhja prefektuuri kommunikatsioonibüroo juht Harrys Puusepp ütles Postimees.ee’le, et kerge avarii toimus laupäeva hommikul kell 8.15 Laagri Maksimarketi parklas.

Kesklinna politseiosakonna juht Andres Truss riivas isikliku sõiduautoga maasturi tagumist külge.

«Väikeses plekimõlkimises keegi viga ei saanud ning osapooled jõudsid süülisuse küsimuses kokkuleppele. Kohale kutsutud politseipatrull tuvastas aga Trussil jääknähud, mis tähendab alla 0,5 promillist joovet,» teatas Puusepp.

Ülemkomissar Andres Truss kirjutas politseiohvitserina lahkumisavalduse. Põhja politseiprefekt Elmar Vaheri sõnul rahuldas ta Trussi lahkumisavalduse raske südamega, kuna tegemist oli väga pühendunud politseiametnikuga.

«Meil tuleb aga nõuda endalt sama ja veel rohkemgi, kui ootame tavakodanikelt. Politseiametnik peab oma laitmatu käitumisega nii tööl kui ka töövälisel ajal olema eeskujuks kõigile,» sõnas prefekt Vaher.

Liiklusõnnetuse küsimusega tegeleb kindlustus. Patrull koostas ülemkomissarile väärteoprotokolli jääknähtudega sõidukijuhtimise eest.

Andres Truss avaldas juhtunu pärast sügavat kahetsust.

«Vabandan südamest nii kõigi oma kolleegide kui ka avalikkuse ees, kuna mõistan, millist kahju ma oma eksimusega põhjustasin. Olen alati uskunud, et inimese sõnad ja teod peavad olema kooskõlas ning oma tegude eest peab julgema vastutada. Seepärast ei näinud ma muud valikut, kui esitada kohe lahkumisavaldus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles