Kohus peatas kaitseministeeriumi Miinisadama hanke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Miinisadamale..
Vaade Miinisadamale.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna ringkonnakohus peatas möödunud nädalal kaitseministeeriumi Miinisadama kaide renoveerimise hanke, mille võitjaks valis ministeerium septembri lõpus Merko Ehituse.


AS Merko Ehituse kvalifitseerimine ja võitjaks kuulutamine Miinisadama 3. ja 4. kai renoveerimise hankel sai vaidlustuse, mille riigihangete ameti vaidlustuskomisjon oktoobri lõpus rahuldas.

Vaidlustuse kaitseministri käskkirjadele esitas OÜ Sherman, kes esitas hankele ühispakkumise koos ASi Skanska EMV ja AS Inseneriehitusega.

Vaidlustuskomisjoni otsuse peale esitas Merko Ehitus oktoobri viimasel päeval ringkonnakohtule apellatsiooni.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles esmaspäeval, et vaidlustuskomisjoni otsuse peale esitas apellatsiooni 3. novembril ka kaitseministeeerium.

OÜ Sherman vaidlustas Merko Ehituse võidetud hanke ettevõtte muutunud registrikoodi ning ettevõtte väidetava kogemuste puudumise tõttu.

«Kaitseministeeriumi seisukoht on, et «uus» Merko saab toetuda «vana» Merko näitajatele, kuna firmasse tulid sisuliselt üle vana firma käibenäitajad, varad, ehitusalane oskusteave ja nii edasi,» ütles Kuimet.

Miinisadama 3. ja 4. kai renoveerimise riigihanke võitis Merko Ehitus 67,8 miljoni kroonise pakkumisega, mis oli märkimisväärselt odavam kaitseministeeriumi eeldatud 120 miljonist kroonist.

Merko Ehituse ja tema konkurentide osalusel käivad mitmed vaidlused ehitushangete üle nii riigihangete vaidlustuskomisjonis kui kohtutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles