Ansip: küsige Laari käest, mida ta Gruusias teeb

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Gruusia lipud.
Eesti ja Gruusia lipud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Keskerakondlaste küsimustele vastanud peaminister Andrus Ansip soovitas saadikutel otse kolleeg Mart Laari käest küsida, millist nõu ta Gruusias annab, sest ei tema ega välisministeerium pole sellega kursis.

«Vastavalt minule teada olevale informatsioonile on riigikogu liige Mart Laar Gruusia presidendi nõunik majandusreformide alal ja tema töö-, sõidu- ja elamiskulud tasub Gruusia presidendi kantselei,» vastas peaminister täna riigikogus keskerakondlaste küsimustele. Projekti alguses finantseeriti seda osaliselt ka ÜRO Arenguprogrammi kaudu.

Täpsema info saamiseks soovitas Ansip saadikutel pöörduda otse Mart Laari enda poole, sest ei peaminister ega välisministeerium ole seotud tema tegevusega Gruusias.

«Üleüldse on mulle kaunis raskelt arusaadav, miks te ei küsi oma küsimusi otse Mart Laarilt,» ütles Ansip ja tegi ettepaneku korraldada riigikogu töö nii ümber, et saadikutel oleks mingi ametlik formaat omavahel suhtlemiseks.

Keskerakondlane Olga Sõtnik tundis huvi, kas Mart Laari Gruusia töö puhul pole tegemist huvidekonfliktiga, kui korraga ollakse nii saadik kui ka välisriigi presidendi nõunik.

«Olen veendunud, et siin huvidekonflikti ei eksisteeri. Kui on head nõu, mida teistega jagada, siis oleks patt seda ainult endale hoida,» sõnas Ansip.

Küsimusele, millist riiki asub Ansip ise nõustama pärast peaministri ametist loobumist, vastas ta: «Minu tarkust läheb Eesti Vabariigil vaja».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles