«Kampsunid» nõuavad IRLilt paremat programmi, põhikirja ja kontorit

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi volikogu ja valimiskonverents, kus tehti teatavaks riigikogu valimiste esinumbrid.
IRLi volikogu ja valimiskonverents, kus tehti teatavaks riigikogu valimiste esinumbrid. Foto: Liis Treimann

Uue erakonna loomine võib tulla kõne alla, kui Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) praegune juhtkond ei võta kuulda rahulolematute nõudmisi erakonna töö korraldamisel, ütles täna riigikogu liige Andres Herkel.

Tõnis Lukas ja tema kampsunitesse rüütatud aatekaaslased nõuavad IRLi juhtimises põhimõttelisi muudatusi; kui nende häält ka seekord kuulda ei võeta, lubavad endised isamaaliitlased kaaluda uue erakonna loomist, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Teoreetiliselt see võib juhtuda, aga ma arvan, et eelistatud on see variant, et jõutakse kokkuleppele,» ütles Herkel, kelle sõnul võib nõudmised võtta kokku kolme plokki, millest esimeseks on programmilised küsimused.

«Kolme väga lihtsa loosungi peale, mis valimiste eel olid teravalt üleval, ei saa pikaajalist poliitikat ehitada, erakond vajab sootuks põhjalikumaid programmilisi seisukohti, teiseks on esitatud muudatusettepanekuid erakonna põhikirjale, mis peaksid tagama sisedemokraatia parema toimimise,» lausus Herkel.

Kolmanda teemana tõi ta välja organisatsioonilised puudujäägid - erakonnal peab olema kontor ja personal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles