Marjane valge šokolaadi ja juustu kook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjane valge šokolaadi ja juustu kook
Marjane valge šokolaadi ja juustu kook Foto: Jaan Heinmaa

10–12 sööjat

Aeg 20 minutit

150 g täisteraküpsiseid (Digestive) või muid meelepäraseid

2 sl suhkrut

140 g sulatatud võid

soovi korral 1 dl röstitud ja hakitud metsapähkleid

Täidiseks:

700 g maitsestamata toorjuustu toatemperatuuril

1 purk suhkruga kondenspiima

1 sidruni mahl ja riivitud koor (ainult kollane osa)

1 tl vanillsuhkrut

100 g valget šokolaadi (haki jämedalt ja sulata veevanni kohal või tõmba juustulõikuriga laastud)

200 g vaarikaid (või muid meelepäraseid marju)

Sega purustatud küpsised suhkru ja sulavõiga ühtlaseks (kaetud kausis saab seda teha ka saumikseriga). Kata u 22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Suru puru ühtlase kihina põhjale ning u 5 cm kõrguselt servadele. Aseta jahedasse tahenema. Sega toasoe toorjuust kondenspiima, sidrunimahla ja -koore, sulatatud šokolaadi ja vanillsuhkruga ühtlaseks. Vala täidis põhjale ning aja ühtlaselt laiali. Tõsta 2–3 tunniks või ööks külmikusse tahenema. Serveeri vaarikate ja sõelutud tuhksuhkruga. Marjad võid segada ka toorjuustumassi sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles