Juhtkiri: keeruline valik

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Huik

Eesti on liiga väike väike selleks, et lasta käest võimalus end maailmale kuuldavaks teha, eriti kui selline võimalus lausa kandikul kätte tuuakse. Toojaks oli inglaste BBC, maailma võimsaim avalik-õiguslik telekompanii. Käest laskjaks oli Toomas Hendrik Ilves, Eesti president.

Aga kes söandab väita, et Ilves tegi vale valiku? Mõelge, kumma variandi valiksite tema ametis teie: kas läheksite telesaatesse vastama küsimustele või taastusravikeskusesse vaatama, kuidas läheb Afganistanis haavata saanud Eesti sõdureil?

Raske valik, tõepoolest. Ühel kaalukausil unikaalne võimalus teha Eesti hääl maailmas kuuldavaks, teisel kaalukausil riigikaitse kõrgeima juhina inimlik kohustus toetada neid, kes ohverdanud riigi nimel ja ülesandel selle, mis igaühele kõige kallim - tervise.

Ilves otsustas teise võimaluse kasuks. Jah, võimalus poliitilistest pingetest pulbitseval ajal kogu maailmale Eesti positsioone tutvustada jooksis liiva. Aga mida mõelnuks ja öelnuks need kaitseväelased, kes oleks taas ohvriks langenud, teleintervjuule?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles