Hiiu omavalitsusjuhid pole maavanemaga rahul

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu maavanem Hannes Maasel.
Hiiu maavanem Hannes Maasel. Foto: Tooma Huik

Regionaalminister Siim Kiisler sai kirja, milles Hiiumaa omavalitsusjuhid teatavad, et ei ole rahul Hiiu maavanema, reformierakondlase Hannes Maaseli tegevuse ja tegevusetusega.

«Me ei ole rahul maavanema tegevusetusega ja sellega, et ta ei seisa saare ühtlase arengu eest, päevakorral on kõige teravamalt kindlasti praamiliiklus,» seletas üks allakirjutanutest, Kärdla linnapea Georg Linkov (IRL), lisades, et soiku on jäänud ka maakondliku arengukava tegemine, vahendasid ERRi uudised.

Alates 1999. aastast Hiiu maavanemaks olev Maasel tunnistas, et vastuolude taga on ka kohalik poliitikavõitlus ning avaldas imestust, et kiri on vaid kolmerealine ja konkreetseid etteheiteid ta sellest ei leidnud.

Maavanem ütles, et praamiliiklust korraldab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, teine Kärdla linnapea etteheide maakonna arengukava kohta ei ole aga pädev, sest sellist seadusandlikku dokumenti nagu maakonna arengukava ei peagi olema - on maakonna planeering, mis on Hiiumaal olemas.

Regionaalminister Siim Kiisler ütles, et ta on nimetatud kirjaga tutvunud, omavalitsusjuhtidega rääkinud ja tema ületamatuid probleeme ei näe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles