ERR.ee: Amandus Adamsoni muuseum Paldiskis restaureeritakse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avalikustati kaheksa miljoni krooni suurune riigihange Paldiskis asuva, kuid praegu suletud Amandus Adamsoni muuseumi restaureerija leidmiseks.

Paldiskis skulptori suvemajas asuv muuseum on restaureerimise ootel suletud, kuid skulptori sünnipäeva tähistati siiski. Sünnipäevaks pandi ateljees välja Harjumaa muuseumi graafika õpitoas valminud tööde näitus, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kujuri aiamajakeses kunagi hingitsenud muuseum on kurvas seisus ja igapäevaselt suletud. Eile aga kuulutati välja kaheksa miljoni kroonine riigihange leidmaks restaureerijat kõigele, mis Adamsoni õuel säilinud: aiamajale ja kunagise elumaja vundamendile.

«Need hooned on kõik tegelikult muinsuskaitse tsoonis, neid lammutada ei tohi,» rääkis Amandus Adamsoni muuseumi juhataja Kätlin Janson. Elumajast Jansoni sõnul aga fotosid ei ole ning seetõttu seda üles ehitada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles