Siret Kotka võib tõusta abilinnapeaks

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka.
Siret Kotka. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuidagi ei taha linnavalitsuse ruumides vaibuda jutt, et viimasel ajal ameti maha panemise mõtteid mõlgutava abilinnapea Merike Martinsoni asemele võib tõusta Siret Kotka.


Oma ühele potentsiaalsemale noorpoliitikule Kotkale on Keskerakonna esimees Edgar Savisaar väärilist kohta otsinud juba riigikogu valimistulemuste selgumise ajast, mil tuli tõdeda, et korralikud 894 häält kogunud Kotka parlamenti siiski ei pääsenud.

Savisaar püüdis toona teha vangerdusi riigikogu keskfraktsiooni liikmetega, kellele pakkus välja mõjukaid kohti linnavõimu juures, et Kotka nende asemel riigikokku pääseks, kuid keegi ei võtnud vedu.

Savisaare lähikondlased väidavad, et linnapeal on Kotka abilinnapeaks toomise mõte läbi käinud, kuid lisavad: «See mõte võib järgmisel hetkel ka kohe muutuda.»

Puhkusel viibiv tervise valdkonna abilinnapea Martinson ütles, et tema pole sellisest plaanist midagi kuulnud. Kotka teatas Postimehele, et loo autori küsimusi ei võta tema enam ammu tõsiselt.

Linnavalitsuse rahvas on aga tükk aega kuulnud Martinsoni rääkimas oma võimalikust taandumisest. See annaks Savisaarele hea võimaluse praegu abilinnapea Taavi Aasa nõunikuks olevat Kotkat kõrgemale poliitpüünele tõsta.

Hiljuti tegi ta seda linna haridusvaldkonnas, mil tõi abilinnapeaks 33-aastase Mihhail Kõlvarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles