Nädalavahetusel toimuvad Tallinna botaanikaaia roosipäevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosid Tallinna botaanikaaias.
Roosid Tallinna botaanikaaias. Foto: Liis Treimann

Tallinna botaanikaaia tänavused roosipäevad, kus toimuvad ekskursioonid ja tutvustatakse erinevaid roosisorte, saavad teoks sel nädalavahetusel,  16.-17. juulil.

Maailmas on kirjeldatud üle kahekümne viie tuhande roosisordi. Nende seas on liike  ja sorte, mis on püsinud sadu, isegi tuhandeid aastaid ja pannud aluse tuhandetele uutele sortidele ja sordirühmadele. Valge, damaskuse, sajalehine, hiina, kollane ja äädikakibuvits ning paljud teised on andnud ainet nii legendidele kui roosiaretusele.

«Roosipäevadel tutvustatakse neist paljusid, mis on jätnud oma jälje sordiaretuse ajalukku,» ütles botaanikaaia direktor Karmen Kähr. «Lisaks saame teada ka uutest suundadest roosiaretuses ning vanadest sortidest uues kuues.»

Näituse kuraator on Else Liventaal Tallinna botaanikaaia avamaakollektsioonide osakonnast.
Rosaariumis toimuvad ekskursioonid kell 12, 13.30 ja 15. Koos mängitakse  otsimismängu ja leitakse  roosiaia kauneim sort.  Hindajate-mängijate vahel loositakse välja auhind.

Rohkem teavet on võimalik leida botaanikaaia kodulehelt www.botaanikaaed.ee uudiste rubriigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles