Politsei kutsub vanureid olema lastele eeskujuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed matkivad vanemate inimeste käitumist ka liikluses. Pildil inimesed ületamas teed punase tulega.
Lapsed matkivad vanemate inimeste käitumist ka liikluses. Pildil inimesed ületamas teed punase tulega. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Põhja politseiprefektuur käivitas projekti «Ole eeskujuks!», mille eesmärk on muuta vanurid oma korraliku käitumisega liikluses lastele eeskujuks.

«Projekti raames külastatakse Tallinna ja Harjumaa sotsiaal- ja päevakeskusi ning suheldakse vanuritega liiklusturvalisuse teemadel. Vanematele inimestele tuletatakse meelde, kuidas tuleb jalakäijatel tänavatel liigelda, et turvaliselt koju jõuda, pööratakse tähelepanu jalakäijate tüüpilistele vigadele, tuuakse näiteid reaalsest elust», selgitas Põhja Politseiprefektuuri preventsioonitalituse komissar Kristel-Liis Kaunismaa.

Vanema põlvkonna tähelepanu pööratakse sellele, et nende käitumist jälgivad ka väiksed lapsed, keda sageli jäetakse vanavanemate hoolde siis, kui vanemad on oma tegemistega hõivatud.

Kuna vanema inimese tähelepanu ei ole enam sama terane ja reageerimiskiirus on sageli noorte omast märksa aeglasem, on väga oluline, et vanurid ületaksid teed ainult õiges kohas ja veenduksid alati enda turvalisuses enne sõiduteele astumist.

Samuti on pimedal ajal oluline kanda helkurit või laternat, eriti maapiirkonnas, kus pole tänavavalgustust.

Maanteeameti andmetel on 2007. aasta oktoobrist kuni selle aasta septembrini Tallinnas ja Harjumaal saanud liiklusõnnetustes kannatada 41 üle 65-aastast jalakäijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles