Noorsotsid toetavad telesaadete PBK-le andmist

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Логотип Первого канала
Логотип Первого канала Foto: Wikipedia.org

Noorsotsid leiavad, et rahvastikuministri büroo otsus edastada Eesti venekeelsele elanikkonnale suunatud ühiskondlik-poliitiliste telesaadete sari läbi Pervõi Baltiiski Kanali on ainuõige.


PBK asjatundlikke ajakirjanikke peetakse erapooletuks ja selle kanali vaadatavus on muukeelsete seas tunduvalt kõrgem kui ETV-l, kirjutavad Noored Sotsiaaldemokraadid pressiteates.


Rahvastikuministri büroo on varem toetanud näiteks saateid «Meie pere» ja «Meie Euroopas» ETVs.

«Noored Sotsiaaldemokraadid toetavad mõistlikku ja tasakaalukat suhtumist Eesti vähemusrahvuste küsimusse. Leiame, et meedias ja poliitikute sõnavõttudes üles köetud hüsteeria ning eelarvamused on tüüpiline viis hoida inimesi kontrolli all neid lollitades ja hirmutades,» märgivad noorpoliitikud.

Noorsotside sõnul käsitleb meedia Venemaa-teemalisi uudised pea eranditult läbi negatiivse vaatevinkli.

«Tähtsa teatena kisutakse üles iga veretöö, õudus ja halb uudis. Venemaast jäetakse mulje kui elamiskõlbmatust põrguavarusest või hädaorust, kus eestlasega on kiire lõpp. Samas teab igaüks, kes on Venemaal reisinud, vastupidist ja kiidab venelaste külalislahkust,» nenditakse pressiteates.

«Häid uudiseid edastatakse meile Venemaalt aga nii harva, et igaüks neist torkaks silma nagu tänaval jalutav sinine tuvi,» leiavad noorsotsid.

Ühenduse meelest on hirmutav, kui uudise peale, et Venemaal peksti laiali meeleavaldajad, pillab mõni raadiohääl lause: «Venelastele meeldibki peksa saada.»

«Samal ajal peame me ju ise täiesti vastuvõetamatuks, et Vene meedias esitatakse Eestit kui väikest fašistlikku piinakambrit, kus venelastel pole mingeid õigusi,» märgivad noorpoliitikud.

Noorsotsid leiavad, et rahvaste üksteisemõistmise parandamiseks on vaja tunduvalt rohkem positiivset meediakajastust venelaste ja eestlaste suhetest Eestis.

«Lihtsad inimesed ei ole süüdi riigivalitsuste või järjekindlate vaenuõhutajate tegevuses,» arvavad Noored Sotsiaaldemokraadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles