Saksa langevarjur kukkus Kuressaares õnnetult ja viidi haiglasse

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langevari, pilt on illustatiivne
Langevari, pilt on illustatiivne Foto: Tairo Lutter

Langevarjufestival Kuressaares sai ootamatu tagasilöögi, kui kogenud langevarjuril maandumine ebaõnnestus.  

Parasummeri korraldaja Liis Raudvere ütles, et ei tea juhtunu täpseid asjaolusid, kuid ei usu, et ebaõnnestunud maandumise põhjuseks olid keerulised ilmastikuolud. «Tegemist oli kogenud hüppajaga. Ma ei usu, et tuules asi oli,» ütles Raudvere.

Umbes tund enne õnnetust teatati üritusel osalejatele, et demohüpe Raiekivi säärel jääb ära ilma tõttu. Raudvere ütles, et ta ei näinud õnnetust pealt ja ei oska juhtunut kommenteerida. Ta ei teadnud ka seda, kui tõsised on mehe vigastused. 

«Tuleb täpsustada, et ta ei kukkunud, vaid oli raske maandumine,» ütles Raudvere, kuid kinnitas, et mees viidi Kuressaare haiglasse.

Postimehele laekunud vihje kohaselt maandus sakslane liiga suurel kiirusel. «Parasummeril Kuressaares kukkus inimene alla, kiirabi viis ära. Oli ônnetu maandumine ja kiirust ei saanud maha,» teatas sündmust pealtnäinu. 

Mõnikümmend minutit pärast õnnetust saabus osalejatele uus teade: «Tähelepanu! Kohustuslik turvakoosolek homme hommikul!» 

Raudvere sõnul pole homne kogunemine seotud õnnetusega, vaid on tavapärane langevarjulaagri osa. «Meil on väga kogenud treenerid ja see on täiesti tavaline, et tehakse selliseid koosolekuid,» ütles Raudvere, lisades, et üritus jätkub plaanipäraselt.

Eesti Langevarjuklubi instruktor Eveli Loorits ütles laupäeva õhtul Postimehele, et õnnetuse põhjuseks oli väga kogenud hüppaja (sooritanud üle 700 hüppe) eksimus maandumisel. Ilmaolud ei olnud Looritsa kinnitusel õnnetusega seotud.

Loorits märkis, et Raiekivi sääre demomaandumise ärajäämise põhjuseks oli äikesepilv, mis oli õnnetuse toimumise ajaks ammu juba lennuvälja kohalt läinud. «Tuul ei olnud tugev ega seganud hüppetegevust mitte mingil määral,» ütles instruktor.

«Homme hommikul peame lennuväljal täiendava turvabriifingu, kus teiste teemade seas käsitleme ka tänast õnnetust, eesmärgiga sellest õppida ja et ülejäänud treeninglaager mööduks kõigile osalejatele turvaliselt ja ilma intsidentideta,» lisas Loorits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles