Marika Valk kandideerib Vene Teatri etteotsa

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Valk on valmis pärast kunstimuuseumi juhi koha vabastamist asuma juhtima Vene teatri nõukogu.
Marika Valk on valmis pärast kunstimuuseumi juhi koha vabastamist asuma juhtima Vene teatri nõukogu. Foto: Peeter Langovits

Pikki aastaid Eesti Kunstimuuseumi juhtinud Marika Valk kandideerib Vene Teatri nõukogu esimehe kohale.

«Mulle küll tehti ettepanek ja küsiti, kas ma olen nõus, andsin selle nõusoleku, aga kuidas need protsessid on läinud, ma tõesti ei tea tänasel päeval,» kommenteeris Eesti Kunstimuuseumi kauaaegne juht Marika Valk meedias levinud väiteid, nagu saaks temast Vene Teatri nõukogu uus esimees. «See on tegelikult huvitav koht,» tunnistas ta.

Äsja UNESCO Eesti Rahvuslikku Komisjoni juhtima asunud Valgu sõnul ei sega Vene Teatri nõukogu juhi koha vastu võtmine seda tööd.

«Nõukogude esimehe koht on ideoloogiline koht, mul on seda ennegi tulnud teha, ja see ei takista põhitööd,» kinnitas ta. Ta tuletas meelde, et seni Vene Teatri nõukogu juhtinud Aivar Mäe töötab samal ajal ka Eesti Kontserdi juhina.

Valgu sõnul peaks Vene Teater olema populaarne nii eesti kui ka vene vaatajate seas. Samuti tuleks tema hinnangul tõsta vene intelligentsi tahtmist suhestada end selle teatriga ja läbi selle teatri repertuaari ka eesti kultuuriga.

Tema arvates oleks teatrit vaja rohkem isegi vene publikule propageerida. «Seal oleks tööd küll ja see oleks just see töö, mida nõukogu teeb,» sõnas Valk.

Praegune Vene Teatri nõukogu esimees Aivar Mäe lahkub ametikohalt 31. detsembril.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles