Kalev Käosaar: mõtlesime mitmel korral ka põgenemisele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabastatud ratturite Tallinna lennujaama saabumine. Kõige ees Kalev Käosaar.
Vabastatud ratturite Tallinna lennujaama saabumine. Kõige ees Kalev Käosaar. Foto: Raigo Pajula

Liibanonis pantvangistuses viibinud mehed mõtlesid ka põgenemisele, kuid otsustasid seda siiski mitte teha, rääkis üks seitsmest eestlasest, Kalev Käosaar.

Ta meenutas «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et oli mitmeid hetki, kus osa valvureid läks nn «missioonile» ehk kedagi röövima või politseinikke tapma, vahendas ERR Uudised.

«Paar-kolm korda oli tõesti nii, et oli kaks-kolm terroristi, kes jäeti meid valvama ja suhe oli suhteliselt usaldusväärne, neil olid vahepeal relvad kõrvale pandud, nii et võimalusi oli,» rääkis Käosaar, olles nüüd veendunud, et põgenemisest loobumine oli õige otsus.

Kui alguses valvas eestlasi ainult kolm terroristi, siis nädala pärast lisandus veel viis. «Üldiselt olid samad inimesed, nii et me saime kõigiga vähem või rohkem tuttavaks, suhtlesime ja saime tunda nende eripärasid, kellel positiivseid, kellel negatiivseid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles