Juhtkiri: eluohtlik sääst

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Eestis öeldakse: loomulik nagu aastaaegade vaheldumine. Ometi selgub aeg-ajalt, et seda enesestmõistetavust saab eirata, ja eirataksegi. Ehkki tegemist võib olla - ja seejuures liialdamata - elu ja surma küsimusega.

Tänavu on mullusega võrreldes rohkem elektriseadmetest tingitud tuleõnnetusi. Hoolimata sellest peetakse säästu piisavaks argumendiks, et kasutada odavamaid elektrikaableid, mille omadused meie kliimas on küsitava väärtusega. Ehitajaid oli buumiaastatel teadagi palju ja üpris kirju taustaga.

Liikluses on niisamuti. Näiteks autole talvehooajaks rehve valides tuleb lähtuda M+S-markeeringust, ehkki paljud sellise tähistusega rehvid pole tegelikult meie talveoludele ja miinuskraadidele vastavad. Kuid neid ostetakse, sest need on tunduvalt soodsamad.

Eestis reguleeritakse valdkondi ebaühtlaselt. Kohati minnakse eurodirektiividele viidates keeldude-käskudega äärmustesse. Samas ei huvita aga kedagi probleem, mille eest ühel halval päeval tuleb maksta väga soolast hinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles