Prügifirma kaebas linna hinnatõusust keeldumise pärast kohtusse

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adelan Prügiveod OÜ juhataja Sergei Leet.
Adelan Prügiveod OÜ juhataja Sergei Leet. Foto: Mihkel Maripuu

Kokku kolmes piirkonnas Mustamäel ja Haaberstis linlaste prügi vedav Adelan Prügiveod kaebas kohtusse linnavalitsuse otsuse, millega keelduti heaks kiitmast firma taotletud hinnatõusu.

Linn langetas firma poolt aprillis tehtud taotluse kohta keelduva otsuse septembri lõpus ning põhjendas seda Eesti majandusliku situatsiooni, langema hakanud kütusehinna ning biolagundavate köögi- ja sööklajäätmete käitluskulude vähenemisega.

«Need selgitused on populistlikud, ilma sisusse tungimata,» ütles Adelani juht Sergei Leet Postimees.ee`le. «Jäätmevedu on lükatud poliitvankri ette - tulemas on valimised.»

Mehe sõnul on kehtivates õigusaktides selgelt kirjas, et majanduskeskkonnas toimunud oluliste muutuste korral on hinnatõusu küsimine põhjendatud. Tõusnud on saastetasu, kütusehind ja palgad, tõi Leet välja põhendusi, miks firma taotles umbes kümneprotsendilist hinnatõusu.

«Ma tahan kuulda kohtu arvamust, kas ikkagi praegused seadused ja õigusaktid kehtivad,» lausus ta.

Leet märkis, et linn süüdistas kohtule saadetud omapoolsetes põhjendustes jäätmevedajat ühiskondlikule huvile ja rahvamassidele liiga tegemises.

«Nad kirjutasid, et kui jube see kümneprotsendiline tõus on ja kuidas saab olla riivatud ühiskondlik huvi,» lisas ta. «No kuulge inimesed. See, mis meil tegelikult majanduses toimub ei huvita kedagi. Öeldakse ainult, et sõida Leet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles