Reformierakond: iseendale palganumbri määramine on korruptsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin Riigikogu kõnepuldis.
Igor Gräzin Riigikogu kõnepuldis. Foto: Peeter Langovits.

Täna parlamendis riigikogu saadikute palga külmutamise küsimuses hääletamata jätnud Reformierakond on president Toomas Hendrik Ilvesega sarnaselt veendunud, et iseendale palganumbri määramise poolt hääletavad erakonnad rikuvad teadlikult põhiseaduse üht kõige selgemat seisukohta ning üritavad seadustada «populaarset» korruptsiooni.

«Erakonnad, kes teavad, et põhiseadus keelab iseendale palga määramise, kuid teevad seda sellest hoolimata, seadustavad ringkäenduse ja korruptsiooni,» ütles Reformierakonna liige Igor Gräzin.

«Vahet pole, kas tegu on palga külmutamise või sulatamisega - põhiseaduse mõte on, et sina ise endale palka määrata ei tohi!» sõnas ta.

«Ega rahvas pole ju loll, ta teab väga hästi, et külmutamine võib tänastes oludes tähendada hoopis seda, et sellega takistatakse riigikogu liikmete palkade vähenemist,» lisas Gräzin.

Reformierakond kutsub üles ausale käitumisele.

«Kõik erakonnad peale Reformierakonna on valmis iseendale palka määrama. Reformierakonna 31 saadikut pole iseendale palga määramise eelnõu kunagi toetanud,» kinnitas Gräzin.

Riigikogus võeti täna 53 poolthäälega vastu seadus, mis külmutab saadikute palgad 2009. aastaks selle aasta tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles