Mupo kohvipaus seaduserikkujate piiramisrõngas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud kolmapäeval keskpäeva paiku peatus Tallinna mupo värvides väikebuss Viru tänava otsas ning munitsipaalpolitseinikud läksid üle tee Hesburgerisse kohvi ostma, heitmata pilkugi nende ümber toimuvatele seaduserikkumistele.


Kell 12.10 seisab keset Viru tänavat kollane takso, esiklaasil kiri «Free» ning ootab kliente kohas, kus takso seda teha ei tohi. Seda näevad kõik peale mupo.

Pisut eemal seisab veok, mis toob lillemüüjatele kaupa. Tänava otsas on silt, mis annab niisuguseks tegevuseks loa hommikul kella kuuest kümneni. Kui fakt, et mõni mees on keskpäeval oma sõiduki keelualasse parkinud, üldse kedagi huvitab, siis igatahes mitte tallinna munitsipaalpolitseid, kelle ülesannete hulka parkimisreeglite täitmise kontrollimine kuulub.

Otse mupo sõiduki vastas kõnniteel käib äri nii kudumite kui marjadega. Autosse jäänud munitsipaalpolitseinik vaatab tühja pilguga, kuidas üks vanaproua on terve pingi oma villaseid sokke ja käpikuid täis laotanud ja nendega edukalt kaubitseb.

Mõni meeter eemal läheb lühikese aja jooksul kaubaks terve hulk topse värskete marjadega. Munitsipaalpolitseinik vaatab, aga ei näe.

Umbes kell 12.20 sõidab kohale teine kollane takso. Hesburgerist väljuvad kaks munitsipaalpolitseinikku, kohvitopsid käes. Nad istuvad autosse ja mupo lahkub. Kõik teised jäävad kohale ja jätkavad rahumeeli seaduserikkumist.

Seda hoolimata sellest, et hiljuti saatis kesklinna valitsus nii riigi- kui munitsipaalpolitseile kirja, milles on ka kõik ülalpool kirjeldatud seaduserikkumised ükshaaval ja detailselt üles loetud ning palutud nende toimepanijate vastu midagi ette võtta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles