Mehe surmajad pääsesid tingimisi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türisalu pankrannik
Türisalu pankrannik Foto: Mihkel Maripuu

Isa ja poeg, kes jäid süüdi inimese Ontika kaldalt surnuks kukkumises, ei pea enam vangi minema.


Valeri Varlašin ja tema poeg Jevgeni vahistati 2005. aasta oktoobris ning neile esitati tapmissüüdistus pärast seda, kui Ontika kaldajärsaku alt leiti Arami surnukeha, kirjutas Põhjarannik.

Süüdistuse järgi peksid isa-poeg Arami läbi, sundisid ta vägivallaga ähvardades autosse istuma ja viisid Ontika paekaldale. Algse süüdistuse kohaselt lükkasid isa ja poeg Arami paekaldalt alla ning ohver hukkus.

Prokurör hiljem küll loobus süüdistusest, mille järgi mehed Arami alla lükkasid, ning mehed jäid esimese astme kohtus süüdi surma põhjustamises ettevaatamatusest. Mõlemale mõisteti kolme aasta pikkune vangistus.

Viru ringkonnakohus aga leidis, et mehed on süüdi tahtlikus tapmises, ning karistas Valeri Varlašinit 12 ja tema poega Jevgenit 13 aasta pikkuse vangistusega. Asja arutanud riigikohus leidis, et mõlemad kohtuotsused tuleb tühistada ning saata asi Viru maakohtule uueks aruteluks.

Sel nädalal tegi Viru maakohus otsuse, kus mehed jäid süüdi surma põhjustamises ettevaatamatusest. Kohtu arvates oli meestel võimalus ja kohustus kannatanu surma ära hoida, kuid nad ei teinud seda.

Mõlemad mehed mõisteti vangi tingimisi kolmeaastase katseajaga. Valeri ja Jevgeni istusid eeluurimise ajal reaalselt vanglas kaks ja pool aastat ning ülejäänud vanglakaristus määrati neile tingimisi. Valeril on see aeg kaks aastat ja kolm kuud, Jevgenil poolteist aastat.

Viru ringkonnaprokuratuuri teatel pole nad otsusega rahul ja kaebavad selle tõenäoliselt edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles