Kadriorg tähistab sünnipäeva suurejoonelise vaatemänguga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru pargi sünnipäev 2010. aastal.
Kadrioru pargi sünnipäev 2010. aastal. Foto: Joosep Martinson/Õhtuleht

Reedel, 22. juulil tähistatakse Kadrioru sünnipäeva ning park muutub unenäoliseks vees ujuvate väljakute, parkide, sildade ja kaldapealsetega Puškini ja Gogoli aegseks Peterburiks.


Peterburi on unistuste ja elavate fantaasiate linn ning Kadrioru park on Peterburi ajalooga tihedalt seotud. Kaunite kunstide programm jutustab Peterburi kolmest ajastust – barokk, klassitsism ja kaasaeg. Kadrioru maalilisel maastikul, veel ja Soome lahe kaldal kõlavad palad barokk- ja klassitsismiajastust kuni džässi ja peavoolu muusikani Peterburi parimate muusikakollektiivide esituses, saatjaks ajastust inspireeritud pantomiimid, installatsioonid ja minilavastused, teatas Raepress.

Kella 16–19 saab Luigetiigi saarel ja rotundil nautida barokiajastu muusikat ja tantse, esinevad kvintett Olympic Brass ja barokitantsu teater Väike Trianon (Peterburi) ning teater Art-Grotesk ja tantsustuudio Visavi (Tallinn). Peterburi ja Tallinna näitlejate esituses tulevad pargi looduslikes dekoratsioonides ettekandele barokipastoraalid ja olustikupildid.

Kella 16.30–20 kõlab Kadrioru lossi paraadtrepil ja lilleaias «Suveaia muusika», esinevad Stravinski-nimeline keelpillikvartett (Peterburi), Sten Lassmann (klaver, Tallinn), kvartett Ma.Gr.Ig.Al (Peterburi) ja trio Romance (Tallinn). Esitusele tuleb Vene ja Euroopa heliloojate muusika 19. sajandist ja 20. sajandi algusest.

Kella 17.30–21.30 tulevad Kontserdiväljaku purskkaevu juures ettekandele «Valgete ööde meloodiad», esinevad Peterburi kooriteater, Chizhik-Jazz-Quartett, David Gološtšokini ansambel ja laulja Elvira Trafova (Peterburi). Kõlavad Neevalinna hõngu kandvad klassikalised džässipalad ja Peterburi autorite heliteosed.l

Kultuuriprogramm «Unenägude linn» annab kõigile sellel päeval Kadriorgu tulevatele inimestele võimaluse kuulata Peterburi erilist muusikat ja lasta end puudutada sealse ajaloo saladustel.

Juba päev varem, neljapäeval, 21. juulil ootab Kadrioru kunstimuuseum kõiki lossi 293. aastapäeva tähistavatele lossiaiamängudele, mis võimaldab peredel lossis ja selle ümbruses mängides, meisterdades ja teadmisi kogudes lustliku ja elamusterohke päeva veeta. Kell 11 algava ürituse enamik tegevusi on tasuta.

Neljapäeval, 21. juulil tähistatakse ka Kalamaja kalmistupargi sünnipäeva, kell 18 algaval üritusel esitab meeliköitvat muusikat tšellistide ansambel C-Jam.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles