Advokatuuri aukohus ei tauni advokaadi sündsusetut sõnapruuki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Advokatuuri aukohus lõpetas menetluse vandeadvokaat Tiina Mare Hiobi suhtes, kellele Harju maakohus pani süüks sündsusetut sõnakasutust kohtuistungil.


BNSi andmetel ütles Hiob kohtuistungil vastaspoolele: «Mis te mulisete», «Kuulge, pange oma pisike räpane suu kinni» ja «Las siis hagijas oma väikese roosa peaga mõtleb». Samuti nimetas vandeadvokaat hagejat korduvalt tahtlikult hagijaks.

Kuna protsessiosalised olid Hiobi sobimatust sõnakasutusest häiritud, tegi kohus advokaadi käitumise kohta avalduse advokatuurile.

BNSi andmetel jõudis advokatuuri aukohus seisukohale, et Hiobi sündsusetu sõnakasutuse kohta ei ole piisavalt tõendeid ning seetõttu ei näe aukohus tema käitumises distsiplinaarsüütegu.

Samas arutas advokatuuri juhatus aprillis Harju maakohtu avaldust ning leidis toona, et Hiobi käitumises esinesid distsiplinaarsüüteo tunnused, mistõttu antigi juhtum arutamiseks advokatuuri aukohtule.

Riigi määratud esindajana ühe tsiviilasja kohtulikul arutamisel osalenud Hiob kasutas maakohtu hinnangul vastaspoole suhtes korduvalt kohatuid ja inimväärikust solvavaid väljendeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles